Pierogi z kiszoną kapustą.

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Najbardziej ulubione pierogi przez moją rodzinę.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Ciasto:
    2 szklanki mąki pszennej
    pół łyżeczki soli
    około 1 szklanka ciepłej wody
    Farsz:
    50 dag kapusty kiszonej
    1 cebula
    sól,pieprz
    2 łyżki masła lub margaryny do uduszenia
    Do polania:
    mała cebula
    3 łyżki masła lub margaryny

Pierogi z kiszoną kapustą. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz:
    kapustę wypłukać,zalać gorącą wodą i ugotować do miękkości,odcedzić.Odcedzoną kapustę pokroić.Cebulę pokroić w kostkę i udusić na maśle,dodać do kapusty.Całość dusić kilka minut,przyprawić do smaku solą i pieprzem.Ostudzić.
  • 2. Ciasto:
    z podanych składników zagnieść gładkie ciasto.Wałkować,wycinać kółka i nakładać farsz,lepić pierogi.
  • 3. Gotować w osolonej wodzie około 5 minut od wypłynięcia.Odcedzić.
  • Pierogi z kiszona kapustą. 4. Cebule obrać i pokroić,zrumienić na maśle.Ugotowane pierogi polewać zrumienioną cebulką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy