Pierogi z kaszą jaglaną

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Coś co bardzo lubię :)

  • 2 godz.

Składniki:

  • Ciasto:
    450 g mąki
    300 ml wrzątku
    łyżka oleju
    łyżeczka soli
    Farsz:
    szklanka kaszy jaglanej
    dwie szklanki wody
    250g sera białego
    sól
    pieprz

Pierogi z kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy w 2 szklankach wody, aż w garnku pozostanie sama kasza.
  • 2. Po ostygnięciu mieszamy kaszę z serem białym, solą i pieprzem.
  • 3. Z podanych składników zagniatamy ciasto (na początku mieszamy łyżką by się nie poparzyć).
  • 4. Wałkujemy cienko, wykrawamy krążki szklanką i lepimy pierogi. Gotujemy w osolonej wodzie z odrobiną oleju.
    Autor: Eliza o 20:48 0 komentarze

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy