PIEROGI Z KASZĄ I SEREM

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Ponieważ moi domownicy uwielbiają pierogi, to specjalnie dla nich...

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka pszenna: 1 kilogram
    - margaryna: 25 dekagramów
    - woda: 2 szklanki
    - sól do smaku: 1 łyżeczka
    - kasza gryczana: 10 dekagramów
    - biały ser: 12.5 dekagrama
    - cebula: 1 sztuka
    - olej do smażenia: 3 łyżki

Pierogi z kaszą i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • PIEROGI Z KASZĄ I SEREM 1. Składniki ciasta zagniatamy w misce. Jeśli będzie trzeba dolewamy tyle wody, aż otrzymamy ciasto o konsystencji plasteliny. Odstawiamy na ok. ½ godziny przykryte ściereczką. W tym czasie przygotowujemy farsz.
    Do podsmażonej na patelni cebulki dodajemy ugotowany woreczek kaszy gryczanej. Całość mieszamy z białym serem i doprawiamy.
    Ciasto rozwałkowujemy, wycinamy krążki, nakładamy porcje farszu i sklejamy. Pierogi gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny oleju. Podajemy polane tłuszczykiem z cebulką i jogurtem naturalnym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy