Pierogi z kaszą i grzybami leśnymi

4.5 (143 ocen)

  • 50 min

pierogi z farszem z kaszy gryczanej i grzybów lesnych-polecam-smacznie i sycąco:)

  • 50 min

Składniki:

  • Ciasto:
    1\2 kg kg mąki pszennej
    1 szklanka wody goracej
    szczypta soli,
    1jajko

    Farsz:
    3\4 szklanki kaszy gryczanej
    około 1\2 kg grzybów lesnych
    2 cebule
    sól,
    pieprz czarny
    szczypta cząbru
    szczypta rozmarynu.
    natka pietruszki do dekoracji



Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z kaszą i grzybami leśnymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby oczyść opłucz pod bieżącą wodą, , pokrój w kostke i obgotuj w lekko osolonej wodze, po czym odcedz na sitku.
    Cebule pokój w kostke i zeszklij na tłuszczu.
    W osolonej wodze ugotuj kasze.

    Grzyby wraz z cebulaprzepuśc przez maszynkę, wymieszaj z kasza, dopraw do smaku sola , pieprzem i ziołami.

    2. Z podanych składników zagnieść ciasto, rozwałkuj cienko i szklanką wykrawaj krążki. Na ciasto nakładaj farsz i sklejaj pierogi. Wrzucaj na osolony wrzątek i gotuj 2-3 minuty od wypłynięcia.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

5 (193 ocen)

Zdobywca nagrody

Pierogi z grzybami leśnymi

To może cię zainteresować