REKLAMA

Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem

wyświetlono: 988 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Pierogi z oryginalnym farszem. Przepyszne!

opublikowany: 13.04.2014
Udostępnij Pinterest
  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Ciasto: 3 szklanki mąki, 1 szklanka ciepłego mleka, 1 łyżka rozpuszczonego masła, szczypta soli,
    Farsz: 1 woreczek kaszy gryczanej, 1 duża cebula, 2 kostki twarogu, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, sól, pieprz.
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki ciasta zagniatamy. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni. Twaróg rozdrabniamy. Składniki farszu mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto cienko wałkujemy. Za pomocą szklanki wycinamy kółka. Nakładamy po łyżce farszu i lepimy pierogi. Gotujemy w osolonej wodzie ok. 3 min. od czasu wypłynięcia.

Porady

Danie najlepiej smakuje ze skwarkami podsmażoną cebulką.

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Di bloguje IMG_20200520_121554b

Pierogi z twarogiem i kaszą gryczaną

Pierogi są przepyszne, szczególnie farsz. Zapewniam, że znikną ekspresem.

kategoria: Pierogi opublikowany: 25.01.2016 | wyświetlono: 504 Książki kucharskie: 5 | Polecenia: 1
Dodane przez: rena123 portret

Pierogi z mięsem i kaszą gryczaną

Farsz do tych pierogów przygotowałam z karkówki i ugotowanej kaszy gryczanej. Są przepyszne!

kategoria: Pierogi pierogi z mięsem opublikowany: 22.02.2018 | wyświetlono: 10143 Książki kucharskie: 6 | Polecenia: 1
Dodane przez: Krystyna32 zdjecie11

Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem

Pyszne pierogi. Można podawać je ze śmietaną lub odsmażane.

kategoria: Pierogi opublikowany: 11.12.2018 | wyświetlono: 347 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE