PIEROGI Z KAPUSTĄ KISZONĄ I ZIEMNIAKAMI

5 (175 ocen)

  • 60 min

Pierogi nie tylko na Wigilię.

  • 60 min

Składniki:

  • farsz:
    -1 l. kapusty kiszonej
    -ok. 2 duże ugotowane ziemniaki
    -1 cebula
    -olej do usmażenia cebuli
    -sól, pieprz
    -1/4 szklanki bułki tartej
    -natka pietruszki

    ciasto:
    -1/2 kg. mąki
    -1/2 masła(125 g) miękkie
    -1 szklanka letniej wody
    -1 żółtko
    -1 jajko
    -1/2 łyżeczki soli
Wystaw ocenę:

5 (175 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z kapustą kiszoną i ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę ugotować,odcisnąć i przepuścić przez maszynkę do mięsa z większymi oczkami. Cebulę pokroić i podsmażyć.Dodać resztę składników, przyprawić.
  • 2. Ciasto zagnieść, przykryć ściereczką.Wałkować i wykrawać szklanką. Nadziewać farszem i sklejać.
  • pierogi 3. Gotować w kipiącej wodzie, od czasu do czasu mieszając. Po wypłynięciu odkryć pokrywkę.Gotować ok.7-8 min. Przed wyjęciem, polać szklanką zimnej wody. Wyjmować durszlakiem, na talerz.Podawać z przyrumienioną cebulką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować