Pierogi z kapusta, kiełbasą i jajkiem (ulubione)

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 40 min
  • Dla 10 osób

Ulubione pierogi w mojej rodzinie, przepis wędruje od pokoleń...

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • Składniki
    Farsz:
    1 kg kiszonej kapusty
    3 małe dobre kiełbaski śląskie
    2 główki cebuli
    4 jajka
    sól
    pieprz
    olej
    Ciasto:
    1 kg mąki
    2 jajka
    łyżka masła
    ok. 2 szklanki ciepłej wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z kapusta, kiełbasą i jajkiem (ulubione) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz:
    Kapstę chwilkę gotujemy, odcedzamy, ponownie nastawiamy do gotowania. Gotujemy do miękkości ok 30min. Odcedzoną i wystudzoną kroimy, wsypujemy do dużej miski. Na odrobinie oleju rumienimy drobno pokrojoną cebulę, dodajemy do kapusty. Kiełbasę i ugotowane jajka kroimy w małą kosteczkę, łączmy. Farsz mieszamy i przyprawiamy.
    Ciasto:
    Do przesianej mąki wbijamy jajka, dodajemy roztopione masło i wodę.
    Zagniatamy gładkie ciasto, rozwałkowujemy, wycinamy szklanką okrągłe kółka. W środek umieszczamy farsz, zlepiamy.
    Gotujemy w lekko osolonej wodzie ok. 3 min od wypłynięcia.

    SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować