Pierogi z kapusta i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Takie pierogi robi moja mama.

  • 60 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    1 paczka pure ziemniaczanego
    1 jajo
    sól
    mąka ile się wgniecie

    FARSZ:

    1 mała główka kapusty białej
    1/2 kg pieczarek
    sól
    pieprz
    1 łyżka oleju
    1/2 szklanki rosołu

Pierogi z kapusta i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Kapustę poszatkować dość grubo, i dusić z 1 łyżką oleju i 1/2 szklanki rosołu do miękkości.
    Pieczarki pokroić drobno i podsmażyć na oleju.
    Po ostygnięciu przepuścić przez maszynkę do mięsa.
    Doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Pure przyrządzić według przepisu na opakowaniu i wystudzić.
    Po ostygnięciu dodać jajo, sól i mąkę pszenną ( ile się wgniecie ).
    Wyrobić ciasto a następnie rozwałkować i wykrawać krążki szklanką.
    Nakładać farsz a następnie zlepić brzegi.
    Gotować w osolonej wodzie do wypłynięcia.
    Pierogi są delikatne i puszyste.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy