Pierogi z kapustą i białym serem

  • wyświetlono: 1225 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Pierogi można robić na wiele sposobów i każde są smaczne

15608573_10209994744458189_1327075467_o

Składniki

Ciasto:
1/2 kg mąki pszennej
1 jajko
2 łyżki oleju
3/4 szklanki ciepłej wody
szczypta soli

Farsz:
1 kapusta biała
10 dkg sera białego
1 cebula
masło do podsmażenia cebuli
sól
pieprz

masło do polania pierogów

Sposób przygotowania przepisu:

Pierogi z kapustą i białym serem

  • 1. Farsz: kapustę szatkujemy, gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i odstawiamy do wystudzenia. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle. Jak kapusta wystygnie, to ją jeszcze dokładnie odciskamy, dodajemy podsmażoną cebulkę, biały ser i doprawiamy do smaku pieprzem i solą.

    Ciasto: wszystkie składniki na ciasto zagniatamy, w razie potrzeby dodajemy albo więcej mąki albo wody, aby ciasto było elastyczne. Odcinamy kawałek ciasta, rozwałkowujemy i wycinamy kółka dowolnej wielkości, na każde kółko dajemy łyżeczkę farszu i lepimy pierogi. Pierogi gotujemy w osolonej wodzie, wyciągamy, wykładamy na talerz i polewamy roztopionym masłem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniapierogiszkola_babcikapustapierogi z kapustą

Komentarze

Podobne przepisy

Pierogi z kaszą gryczaną i serem białym

Dodane przez: Lidka Bawolska

Pierogi z kaszą gryczaną i serem białym

Pierogi z kaszą i serem to wspomnienie...

Pierogi.

Dodane przez: BABECZKA 35

Pierogi z serem białym

Farsz do tych pierogów robi się...

te pierogi zaskakują kolorem

Dodane przez: martamp

Pierogi z botwinką i białym serem

Pierogi nie muszą być nudne. Polecam...

pierogi lubelskie

Dodane przez: mariolka

Pierogi lubelskie z kaszą gryczaną i białym...

Pyszne pierogi z kaszą gryczaną...

Pierogi z kaszą gryczaną i białym serem

Dodane przez: morrigan23

pierogi z kaszą gryczaną i białym serem

Przepis powstał pod wpływem dyskusji...

image-157wvs9

Dodane przez: malesia3

Pierogi z łososiem i białym serem

Pyszne pierogi , które zasmakują...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE