Pierogi z kaczymi sercami, kaszą i kapustą pekińską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Farsz:
Serca umyć, osuszyć. Oczyścić odcinając naczynia. Ugotować serca do miękkości, ostudzić i zmielić w blenderze. Cebulę i czosnek pokroić w małe plastry. Na patelni rozgrzać olej kokosowy , wrzucić cebulę i czosnek. Zeszklić. Po czym dodać posiekaną kapustę. Podsmażyć 2 minuty, po czym dodać białe wino. Gdy płyn odparuje dodać 1/2 szklanki wody i dusić do miękkości.
2.Następnie dodać zmielone serca i dusić całośc jeszcze 2 minuty. Zdjąć z ognia i lekko przestudzić. Do miski przełożyć kaszę, dodać zawartość patelni oraz przyprawy, wraz z harrisą. Dokładnie wymieszać.
3.Ciasto:
Do miski przełożyć mąkę, dodać 1/4 łyżeczki soli oraz 1/2 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu. Wymieszać. Następnie stopniowo dodawać wodę. Dokładnie wymieszać, a następnie wyrabiać ciasto około 3-4 minut. Odłożyć pod przykryciem na 20-25 minut.
4.Wykonanie:
Ciasto rozwałkować na cienki placek. Ringiem o średnicy 9 cm wycinać okręgi. Na krążki kłaść po czubatej łyżce farszu i zlepiać pierożki. Gotować w osolonym wrzątku. Podawać obsypane białym i czarnym sezamem. Smacznego!
26 sztuk po 46 kcal jeden.
Komentarze