Pierogi z kaczką

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób

Pyszna propozycja dla miłośników pierogów z mięsem .
Mojej Córci i mojemu Mężusiowi bardzo smakowało .

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 i 1/2 szklanki mąki + do podsypania

    1/2 szklanki gorącej wody

    1 jajko

    2 łyżeczki oliwy z oliwek

    szczypta soli



    farsz:

    300 g piersi z kaczki

    2 marchewki

    1 pietruszka

    1 cebula

    1 łyżka masła

    sól , pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z kaczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z kaczki , marchew i pietruszkę ugotować w rosole do miękkości .

    Ostudzić i zmielić .

    Cebulę pokroić w kostkę , zeszklić na roztopionym maśle .

    Mięso wymieszać z cebulą , doprawić solą i pieprzem .

    Mąkę z dodatkiem szczypty soli przesiać do miski .

    Dodać jajko , oliwę z oliwek i wodę .

    Starannie wyrobić rękami gładkie ciasto .

    Przygotowane ciasto delikatnie rozwałkować na posypanej mąką stolnicy na cienki płat , a następnie za pomocą szklanki wyciąć z niego krążki o średnicy 7 cm .

    Na każde kółko nałożyć łyżeczką porcję farszu , po czym składać je , starannie zlepiając brzegi .

    W dużym garnku zagotować wodę z dodatkiem szczypty soli i odrobiny oleju .

    Pierogi gotować we wrzątku przez 2 minuty od wypłynięcia .

    Odcedzić .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

2 (1 ocen)

Zdobywca nagrody

Pierogi z kapustą i kaczką

To może cię zainteresować