Pierogi z jagodami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Co tu dużo pisać, nie znam nikogo, kto by ich nie lubił :)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • CIASTO :

    2 szklanki mąki
    3/4 szklanki wrzącej wody
    1 jajo

    FARSZ:

    jagody
    cukier

    PONADTO:

    cukier kryształ
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki i wrzącej wody i jaja zarobić ciasto.
  • 2. Na stolnicy posypanej mąką rozwałkować cienko ciasto, przykryć ścierką.
  • 3. Szklanką wycinać kółka, na środek nakładać odrobinę cukru oraz po łyżeczce jagód, składać na pół i dokładnie zlepiać brzegi.
  • 4. Gotować partiami aż wypłyną i jeszcze kilka minut aż zrobią się miękkie. Od czasu do czasu zamieszać.
  • 5. Gotowe pierogi posypać cukrem kryształem.

Porady

Zamiast świeżych jagód można użyć mrożonych.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Dla dzieci Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować