Pierogi z grzybami i kaszą

5 (1 ocen)

  • 25 min

polecam pierożki z grzybami i kaszą.

  • 25 min

Składniki:

  • 1,30 kg mąka
    3 łyżki olej
    woda ciepła
    1 szt jajko
    szczypta soli
    2 saszetki kasza jęczmienna z warzywami, ugotowana
    1 durszlak różne rodzaje grzybów ugotowanych
    3 szt cebula uduszona na tłuszczu
    tłuszcz
    Sól
    pieprz
    przyprawa uniwersalna
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z grzybami i kaszą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO
    Mąkę wysypać na stolnicę, dodać olej, jajko, sól, wodę, zagnieść lekkie ciasto pierogowe.
    Ciasto rozwałkować na placuszki, wykrawać specjalną foremką do pierogów krążki.
  • 2. FARSZ
    Grzyby posiekać nożem na desce, dodać cebulę, kaszę jęczmienną, przyprawę uniwersalną, sól i pieprz.
    Dobrze wymieszać.
    Gotowy farsz nakładać na krążki, zlepiać pierogi, gotować we wrzącej i osolonej wodzie.
    Wybierać łyżką cedzakową pierogi na talerze i polać cebulką z tłuszczem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować