Pierogi z farszem drobiowo-brokułowym

4.5 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pierogi z zielonym wnętrzem

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    1 jajko
    1/2 łyżeczka soli
    1 łyżka oleju
    gorąca woda

    farsz:
    1 pojedynczy filet z kurczaka
    1 opakowanie mrożonych brokułów
    (mogą być świeże)
    1 duża cebula
    3-4 ząbki czosnku
    1 jajko
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Ciasto na pierogi

Pierogi z farszem drobiowo-brokułowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuła ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków. Kurczaka ugotować i drobno pokroić, dodać do brokuła. Cebulę zeszklić, dodać do farszu razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawić do smaku, na koniec dodać jajko i wymieszać.
  • 2. Z podanych składników zagnieść ciasto, wody dodać tyle, ile zabierze mąka. Ciasto cienko rozwałkować, wycinać krążki, nakładać farsz i sklejać pierogi. Gotować w osolonej wodzie, 3-4 minuty od wypłynięcia. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_01-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować