Pierogi z drobiowym mięsem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Bardzo smaczny obiadek.

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    2 szklanki mąki pszennej
    1 łyżeczka soli
    1 szklanka ciepłej wody

    Farsz:
    1 pojedynczy filet z kurczaka
    1 cebula
    olej do smażenia
    sól,pieprz

    Dodatkowo:
    1 cebula
    masło
    mąka do podsypania stolnicy

Pierogi z drobiowym mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oczyścić,umyć i osuszyć ,następnie zmielić w maszynce.Cebulę obrać i drobno pokroić.Mięso z cebulą usmażyć na niewielkiej ilości oleju,przyprawić do smaku solą i pieprzem,wystudzić.
  • 2. Składniki ciasta zagnieść stopniowo wlewając wodę.
  • 3. Ciasto wałkować,szklanką wykrawać krążki ,nakładać porcje mięsa i zlepiać pierogi.
  • 4. Pierogi gotować w osolonej wodzie ,około 5 minut od wypłynięcia,odcedzić.
  • 5. Cebulę obrać ,pokroić i usmażyć na rumiano na maśle.
  • 6. Pierogi podawać polane masłem z cebulką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy