PIEROGI Z CZOSNKIEM PIETRUSZKĄ I KURKAMI

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 15 min

POLECAM PYSZNE PIEROGI Z DELIKATNEGO CIASTA ROZPŁYWAJĄ SIĘ W USTACH I TEN SMAK GRZYBÓW:))

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • NA CIASTO:
    -2 SZK.MĄKI
    -1 JAJKO
    -1/4 SZKL. MLEKA
    -1/4 SZKL. GORĄCEJ WODY
    -3 ŁYŻKI OLIWY
    -SZCZYPTA SOLI
    NA NADZIENIE:
    -200 GR KUREK
    -1 ŚREDNIA CEBULA
    -OLEJ LUB MASŁO
    -PIETRUSZKA ZIELONA
    -ZĄBEK CZOSNKU
    -1 JAJKO
    -PRZYPRAWY :SÓL,PIEPRZ,MAJERANEK DO SMAKU
    -DODATKOWO CEBULKA DO POSYPANIA PIEROGOW
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z czosnkiem pietruszką i kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -MĄKE PRZESIEWAMY DODAJEMY JAJKO ,SÓL,MLEKO,OLEJ,NA KONIEC GORĄCĄ WODĘ ZAPARZAMY CIASTO ,GDY CIASTO BĘDZIE SIĘ MOCNO KLEIŁO PODSYPUJEMY MĄKĄ.CIASTO ODSTAWIAMY I PRZYŻĄDZAMY FARSZ
  • image-1ry254p 2. -KURKI DOBRZE MYJEMY
    -CEBULE SZATKUJEMY W KOSTECZKĘ,PODSMAŻAMY ,DODAJEMY POKROJONE KURKI,POKROJONĄ PIETRUSZKĘ,PRZYPRAWY ,CZOSNEK
    -GDY FARSZ LEKKO OSTYGNIE DODAJEMY JAJKO ,WSZYSTKO RAZEM MIESZAMY
  • image-1837cy7 3. -CIASTO WAŁKUJEMY PODSYPUJĄC MĄKĄ ,WYKRAWAMY KÓŁKA SZKLANKĄ I NAKŁADAMY FARSZ,ZLEPIAMY I GOTUJEMY W LEKKO OSOLONEJ WODZIE Z DODATKIEM ŁYŻKI OLIWY
  • image-0phu98u 4. -PO UGOTOWANIU POSYPUE PODSMAŻONĄ CEBULKĄ

    SMACZNEGO:))

Porady

- Z PORCJI WYCHODZI OK 30 SZT

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kurki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować