Pierogi z botwinką i dorszem

0 (0 ocen)

Pyszna propozycja dla wielbicieli pierogów .Zasmakują także dzieciom .

Składniki:

  • 1 i 1/2 szklanki maki + do podsypania

    pęczek botwinki

    25 dag filetu z łososia

    20 dag sera ricotta

    1 łyżeczka przyprawy do ryb

    świeżo zmielona sól himalajska

    świeżo zmielony zielony pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z botwinką i dorszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki obrać , umyć , pokroić w kostkę , a łodyżki umyć i pokroić w plasterki .

    Zalać wodą i gotować ok. 20 minut do miękkości , ostudzić .

    W drugim garnku dorsza zalać wodą , doprawić przyprawą do ryb i gotowac ok. 20 minut , ostudzić .

    Botwinkę i rybę zmiksować za pomocą blendera , połączyć z rozdrobnioną widelcem ricottą , doprawić solą i pieprzem .

    Mąkę z dodatkiem szczypty soli przesiać do miski .

    Wlać 1 szklankę wrzątku i starannie wymieszać łyżką .

    Gdy mąka wchłonie całą wodę , wyrobić rękami gładkie ciasto .

    Przygotowane ciasto delikatnie rozwałkować na posypanej mąką stolnicy na cienki płat ,a następnie za pomocą szklanki wyciąć z niego krążki o średnicy ok. 7 cm .

    Na każde kółko nałożyć łyżeczką porcję farszu , po czym składać je , starannie zlepiając brzegi .

    W dużym garnku zagotować wodę z dodatkiem szczypty soli i odrobiny oleju .

    Pierogi gotować we wrzątku przez 2 minuty od wypłynięcia .

    Odcedzić .

    Podawać gorące .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować