Pierogi z bobem

0 (0 ocen)

Pierogi z bobem

Składniki:

  • Ciasto:
    3 szkl mąki
    3/4 szklanki ciepłej wody
    1 jajo
    2 łyżki rozpuszczonego masła
    szczypta soli
    bób około – 500 g (jak jest straszy to odejdą nam łupiny i się zmniejszy)
    1 cebula
    1 łyżka masła
    sól, pieprz

Pierogi z bobem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto wyrobić. Owinąć w folię spożywczą. Ostawić na pół godz.
    Farsz: bób ugotować do miękkości…jak jest skórka twarda to obieramy. Cebulę pokroić drobno i zeszklić na maśle, można dodać ząbek czosnku. Połączyć z bobem sola i pieprzem. Rozdrobnić widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków. Farsz nakładać do pierogów. Gotować 3 minuty po wypłynięciu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy