Pierogi z bananem i malinami osłodzone miodem lipowym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne danie na obiad . Wykonanie pierogów nie zabiera nam wiele czasu , a dostępne składniki to dodatkowy plus . Banany z malinami , osłodzone miodem stały się bardzo ciekawym nadzieniem .

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    3 szklanki mąki pszennej
    ok. 1 szklanka ciepłego mleka
    4 łyżki oleju
    szczypta soli
    Farsz:
    2 spore banany
    2 garście malin
    2 łyżeczki miodu lipowego
    3 łyżki soku z cytryny
    Dodatkowo:
    osolony wrzątek z dodatkiem oleju
    400 g. jogurtu typu greckiego
    2 łyżki miodu lipowego
    listki mięty
    maliny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Dania główne

Pierogi z bananem i malinami osłodzone miodem lipowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pierogi z bananem i malinami osłodzone miodem lipowym 1. Składniki ciasta zagniatam na sprężyste , elastyczne ciasto , nakrywam ściereczką , pozostawiam na ok. 20 minut.
  • Pierogi z bananem i malinami osłodzone miodem lipowym 2. Banany obieram ze skórki , trę na tarce o dużych oczkach , skrapiam je sokiem z cytryny , dodaje maliny , miód mieszam .
  • Pierogi z banamem i malinami osłodzone miodem lipowym 3. Ciasto dzielę na pół , jeszcze raz zagniatam , wałkuję na cienki placek , wykrawam obręczą koła , nakładam farsz , zlepiam pierogi , ich końce też zlepiam . Pierogi gotuję ok. 3-4 minuty od wypłynięcia , wyjmuję łyżką cedzakową na talerz . Jogurt mieszam z miodem , podaję z pierogami , udekorowane listkami mięty i malinami .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Maliny Mięta Miód

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować