Pierogi truskawkowe z białą czekoladą i kokosem

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Idealne na letni podwieczorek. Z czekoladą smakują najlepiej.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    - 2 szklanki mąki tortowej
    - około 1 szklanka ciepłej wody
    - 0,5 łyżeczki soli

    Dodatkowo:
    - 40 dag truskawek
    - 5 dag białej czekolady
    - 1 łyżka wiórek kokosowych
    - melisa do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi truskawkowe z białą czekoladą i kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników stopniowo wlewając wodę zagniatamy miękkie i elastyczne ciasto. Z ciasta formujemy kulę, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 15 minut aby odpoczęło.
  • 2. Truskawki myjemy, osuszamy i kroimy w kosteczkę.
  • 3. Ciasto wałkujemy na posypanej mąką stolnicy, szklanką wykrawamy krążki, nakładamy truskawki i zlepiamy formując pierogi.
  • 4. Pierogi gotujemy w osolonej wodzie około 5 minut od wypłynięcia na powierzchnię. Wyjmujemy łyżką cedzakową
  • 5. Pierogi nakładamy na talerze. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Polewamy pierogi czekoladą, posypujemy wiórkami kokosowymi i dekorujemy melisą. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada Czekolada Kokos Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Dla dzieci Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować