REKLAMA
Zapraszam na zielone pierogi nadziane aksamitnym farszem z pieczarek i kurczaka. Niebanalne i obłędne w smaku. No my się zakochaliśmy od pierwszego kęsa :)
Alina Molska
(średnia 5 z 1 głosów)
Delikatne szpinakowe ciasto wypełnione po brzegi obłędnym farszem z kurczaka , cebulki i pieczarek.Przysmażone na masełku , z chrupiącą skórką są fantastycznym pomysłem na obiad
Delikatne w smaku, bez mięsa pierożki. Główny składnik farszu to soczewica i pieczarki o pikantnym smaku. Można je posypać skwarkami z boczku lub prażoną cebulką. Ja uwielbiam takie prosto z wody, bez żadnych dodatków.
Propozycja dla tych, którzy lubią przełamywać monotonię w kuchni. Ciasto na pierogi nie musi być zwykłe i tradycyjne, farsz to nie musi być twaróg z ziemniakami czy mięso mielone. Zaszalej, nie bój się eksperymentować!
Komentarze