Pierogi serowo - malinowe

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Średni

Bardzo zasmakowały mojej Córci .

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 i 1/2 szklanki mąki + do podsypania

    1 i 1/2 szklanki wody

    1 jajko

    2 łyżeczki oliwy z oliwek

    szczypta soli



    250 g twarogu półtłustego

    3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego

    200 g malin ( świeżych )

    2 łyżeczki cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi serowo - malinowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg wymieszać z jogurtem , umytymi , rozgniecionymi widelcem malinami i cukrem .

    Mąkę z dodatkiem szczypty soli przesiać do miski .

    Dodać jajko , oliwę z oliwek i wodę .

    Starannie wyrobić rękami gładkie ciasto .

    Przygotowane ciasto delikatnie rozwałkować na posypanej mąką stolnicy na cienki płat , a następnie za pomocą szklanki wyciać z niego krążki o średnicy 7 cm .

    Na każde kółko nałożyć łyżeczką porcję farszu , po czym składać je , starannie zlepiając brzegi .

    W dużym garnku zagotować wodę z dodatkiem szczypty soli i odrobiny oleju .

    Pierogi gotować we wrzątku przez 2 minuty od wypłynięcia .

    Odcedzić .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować