pierogi ryżowo- serowe

  • wyświetlono: 417 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pierogi mają bardzo ciekawy smak i łatwo się je przyrządza. Polecam

  • 50min

Składniki

Ciasto:
- 35 dkg mąki
- 1 jajko
- ok. 150 ml wody
Nadzienie:
- 10 dkg ryżu
- 30 dkg sera twarogowego- półtłustego
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 1 cebula
- natka pietruszki
- sól, pieprz do smaku
- tłuszcz

Sposób przygotowania przepisu:

pierogi ryżowo- serowe

  • 1. Sposób przyrządzania:
    Zarobić ciasto na pierogi, rozwałkować, powycinać kółka. Ryż opłukać, zalać osoloną wodą ( 300ml- 1,5 szklanki) i gotować na małym ogniu przez 15 minut. Cebulę obrać, opłukać, pokroić w kostkę i usmażyć. Następnie wymieszać ze zmielonym twarogiem , wystudzonym ryżem i posiekanymi jajkami oraz natką pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Kółka nadziewać farszem jak tradycyjne pierogi. Wrzucać do wrzącej, osolonej wody, zagotować. Gdy pierogi wypłyną na wierzch chwilę jeszcze pogotować i wyciągnąć łyżką cedzakową na talerz.

Porady

Pierogi możemy polać roztopionym masłem lub śmietaną. Bardzo dobrze smakują przypieczone na tłuszczu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

pierogi

Dodane przez: Cynamonowy Pył

Pierogi serowo-jagodowe i najlepsze ciasto...

Pierogi to danie, które systematycznie...

PIEROGI Z SOSEM SEROWYM I "MACZANKĄ"

Dodane przez: tulcia

PIEROGI Z SOSEM SEROWYM I "MACZANKĄ"

Mój Synuś miał chęć na duże, grube...

Kakaowe pierogi z masą serowo-miętową

Dodane przez: bienpyt

Kakaowe pierogi z masą serowo-miętową.

Uwielbiam pierogi pod każdą postacią...

Pierogi gryczano-ryżowe z miętą.

Dodane przez: gunia

Pierogi gryczano-ryżowe z miętą.

Ryż nadaje nadzieniu aksamitnej...

Pierogi żurawinowo - serowe

Dodane przez: zzewa

Pierogi żurawinowo - serowe

smaczne pierożki

pierogi

Dodane przez: eremi

Pierogi ryżowe z baraniną bezglutenowe, bezmleczne

Pyszne danie obiadowe dla alergików.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE