Pierogi ruskie z pieprzem cytrynowym i delikatną cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Farsz:
Ziemniaki obierz , ugotuj w osolonej wodzie, odcedz i rozgnieść na puree. . Cebule obierz, pokrój w drobna kostke i zeszklij na maśle.
Twaróg rozgnieć np.widelcem
Składniki połącz se soba , wymieszaj i dopraw do smaku sola i pieprzem cytrynowym
2. Ciasto:
Do maki dodajrozpuszone masło i stopniowo dodawaj wodę a nastepnie wyrób ciasto. Rozwałkuj je i wykrawaj niewielkie kółka. Na kazdym kawałku ciasta nakładaj farsz i dokładnie zlepiaj brzegi.
3. W garnku zagotuj lekko osoloną wodę. Do wrzącej wody wrrzucaj pierogi , a gdy wypłyną po kilku minutach na wierzch , odcedz.
4. Cebule posiekaj i zeszklij na masle ze szczypta soli ziołowej .
Gotowe pierogi wyłoz na talerze , delikatnie oprósz suszona natka i podawaj okraszone maślana cebulka, smacznego.
Komentarze