Pierogi ruskie z pieprzem cytrynowym i delikatną cebulką

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

polecam pierogi ruskie z cytrynowym posmakiem i delikatna cebulką .

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • około 600g ugotowanych ziemniaków,
    250g twarogu,
    2 cebule,
    sól,
    pieprz cytrynowy
    2 łyżki masła.

    Składniki ciasto :
    3 szklanki mąki,
    1 szklanka ciepłej wody,
    1,5 łyżki ciepłego stopionego masła.
    Do okraszenia
    2 cebule
    2 łyzki masła
    sól ziołowa
    oraz soszona natka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Pierogi ruskie Ser

Pierogi ruskie z pieprzem cytrynowym i delikatną cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz:
    Ziemniaki obierz , ugotuj w osolonej wodzie, odcedz i rozgnieść na puree. . Cebule obierz, pokrój w drobna kostke i zeszklij na maśle.
    Twaróg rozgnieć np.widelcem
    Składniki połącz se soba , wymieszaj i dopraw do smaku sola i pieprzem cytrynowym

    2. Ciasto:
    Do maki dodajrozpuszone masło i stopniowo dodawaj wodę a nastepnie wyrób ciasto. Rozwałkuj je i wykrawaj niewielkie kółka. Na kazdym kawałku ciasta nakładaj farsz i dokładnie zlepiaj brzegi.
    3. W garnku zagotuj lekko osoloną wodę. Do wrzącej wody wrrzucaj pierogi , a gdy wypłyną po kilku minutach na wierzch , odcedz.
    4. Cebule posiekaj i zeszklij na masle ze szczypta soli ziołowej .
    Gotowe pierogi wyłoz na talerze , delikatnie oprósz suszona natka i podawaj okraszone maślana cebulka, smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieprz Sery Twaróg Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować