REKLAMA
Farsz, to receptura mojej (Śp) babci. Pierożki są serowe, z lekką pikanterią za sprawą pieprzu, Przepis jest na dużą porcję, Z podanych składników wyjdzie nam około 100 pierogów, robionych od literatki. Choć ilość jest duża, niewiele zostaje do zamrożenia, Pierogi bardzo smakują mi i gościom :)
(średnia 5 z 191 głosów)
Porady
Ciasto z dodatkiem masła i jajek nie wysycha tak szybko, i nie klei się po ugotowaniu. Przedstawiam sposób na zamrożenie pierogów http://www.przyslijprzepis.pl/artykul/hartowanie-pierogow
pierogi ruskie - któż z nas ich nie lubi...
Pierogi ruskie popularne są w Polsce i na Ukrainie. Nazwa wywodzi się od Rusi Czerwonej. Nie należy jej mylić z Rosją, gdzie ten typ pierogów nie jest zbyt dobrze znany.
Dla wielbicieli pierogów. Uważam że, to jest najlepsze ciasto jakiekolwiek robiłam.
Ruskie w innej formie. Doskonałe z barszczem czerwonym.
prosto i smacznie...polecam moje ulubione pierogi:)
Pyszne,delikatne pierogi ruskie.
Komentarze