Pierogi ruskie z BOTWINĄ! :D

0 (0 ocen)

wielbicieli ruskich pierogów a zarazem ciekawych botwiny :) Idealne połączenie smaków! Zakochacie się w nich :) zdjęcia robiłam na grządkach z botwiną :-P poświęcenie musi być! Na fotkach widać nawet trochę ziemi na talerzu, którą potem i tak zjadłam ze smakiem :-P

Składniki:

  • Składniki:
    Ciasto:
    2 szklanki mąki
    1 jajko
    ½ szklanki mleka
    1 łyżka oleju
    ¼ szklanki gorącej wody
    szczypta soli

    Farsz
    500 g ugotowanych ziemniaków
    250 g twarogu chudego
    1 cebula
    ząbek czosnku
    sól i pieprz
    1 pęczek botwiny (liście i łodygi)
    oliwa

    Ponadto:
    1 cebula
    1 łyżka masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi ruskie z botwiną! :d - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:
    Farsz: Z ugotowanych ziemniaków zrobić puree. Cebulę drobno pokroić, czosnek przecisnąć przez praskę. Cebulę, czosnek zeszklić na oliwie. Ser dodać do ziemniaków, doprawić solą i pieprzem, następnie połączyć. Botwinę umyć i osuszyć. Pokroić drobno. Podsmażyć na maśle i dodać do reszty farszu.
  • 2. Ciasto: Wysypać mąkę na stolnicę, wbić jajko i zagnieść elastyczne ciasto dodając wodę oliwę i sól. Ciasto partiami rozwałkować, wykrawać krążki np. szklanką, na każde kółeczko nakładać porcję farszu. Następnie zalepić. Pierogi gotować w osolonym wrzątku, na małym ogniu do momentu wypłynięcia – nie przykrywać pokrywką.Podawać z tłuszczem i usmażoną cebulką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować