Pierogi ruskie wigilijne

4.47 (150 ocen)

pyszne pierogi

Składniki:

  • Ciasto:
    3 szkl mąki
    3/4 szkl letniej wody
    1 jajo
    1 łyżeczka roztopionego masła
    szczypta soli


    Farsz:
    1/2 kg ziemniaków ugotowanych
    ok. 30 dkg sera białego
    1 cebula
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.47 (150 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Pierogi

Pierogi ruskie wigilijne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Składniki zagniatamy. Ciasto wkładamy w folię spożywczą i odkładamy na ok pół godz. Po pół godz ciasto staje się mięciutkie i elastyczne. Farsz: Ziemniaki ugotować. Porządnie utłuc lub przepuścić przez praskę do ziemniaków. Cebulkę drobno pokroić i zeszklić na maśle. Dodać ciepłą do ziemniaków i ser biały. Całość dobrze wymieszać. Popieprzyć i posolić. Lepimy pierogi i gotujemy ok 3-4 min po wypłynięciu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować