1.
Cebulę obieramy,kroimy i smażymy na maśle aż będzie miękka i zrumieniona.
Ziemniaki obieramy,myjemy,gotujemy w osolonej wodzie do miękkości i odcedzamy,następnie dokładnie rozgniatamy.
Do ziemniaków dajemy pokruszony ser,cebule z masłem,przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Mieszamy i studzimy.
2.
Z podanych składników stopniowo dolewając wody zagniatamy mięciutkie ciasto.
3.
Ciasto wałkujemy,za pomocą szklanki wykrawamy kółka,nakładamy farsz i zlepiamy pierogi.
4.
Pierogi gotujemy w osolonej wodzie około 5 minut od wypłynięcia.Odcedzamy.
5.
Cebulę obieramy,kroimy i smażymy na maśle.Pierogi podajemy polane usmażoną cebulką z masłem.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze