Pierogi ruskie

  • wyświetlono: 454 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Po prostu pyszne...

czekoladka

Składniki

Ciasto:
1/2 kg mąki pszennej,
szkl. gorącej przegotowanej wody,
1/2 szkl. ciepłego mleka,
szczypta soli,
3 łyżki oleju.

Farsz:
30 dag ugotowanych solonych ziemniaków,
20 dag twarogu,
sól,
pieprz,
2 cebule,
olej do smażenia.

Sposób przygotowania przepisu:

Pierogi ruskie

  • 1. Mąkę wysypać na stolnicę, zrobić wgłębienie, oprószyć szczyptą soli, dodać olej. We wgłębienie walć wodę oraz mleko. Lekko zagnieść ciasto, przykryć ściereczką i odczekać, aż ostygnie. Następnie zagnieść ciasto, w razie porzeby podsypać mąką lub dolać mleko. Ciasto cienko rozwałkować, wycinać krążki o jednakowej średnicy.
  • 2. Ziemniaki oraz twaróg zmielić. Cebulę posiekać i podsmażyć na oleju. Wymieszać z ziemniakami, doprawic do smaku.
  • 3. Na każdy krążek nałożyć po łyżeczce farszu, dokładnie zlepić brzegi pierożków. Wrzucać na osolony wrzątek, gotować ok. 1 min od momentu wypłynięcia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaszkola_babcimama_mnie_nauczylakonkurs_fantazja

Komentarze

Podobne przepisy

PIEROGI RUSKIE – idealne!

Dodane przez: Ostra Na Słodko

PIEROGI RUSKIE

Delikatne ciasto wypełnione po...

Pierogi ruskie

Dodane przez: Konto nieaktywne

Pierogi ruskie

pierogi z ziemniakami, serem, cebula...

Ruskie pierogi przepis sprawdzony

Dodane przez: Mariaszz

pierogi ruskie

Mam zaszczyt zaprezentować wspaniały...

Pierogi ruskie.

Dodane przez: BABECZKA 35

Pierogi ruskie

Przepis na pierogi ruskie zna chyba...

image-0cfpi6p

Dodane przez: poezjasmaku

PIEROGI RUSKIE

PIEROGI Z CUBULKĄ I SMAŻONYM BOCZKIEM...

Pierogi ruskie

Dodane przez: MagdalenaS

Pierogi ruskie

Pyszne, domowe pierogi wg rodzinnej...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE