Pierogi po małopolsku (z kaszą gryczaną i twarogiem)

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis inspirowany małopolską:)

  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka pszenna: 40 dekagramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - woda: 1 szklanka
    - sól, (do smaku): 1 łyżeczka
    - pieprz do smaku: 1 łyżeczka
    - twaróg: 20 dekagramów
    - kasza gryczana: 20 dekagramów
    - masło: 1 łyżeczka
    - cebula: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi po małopolsku (z kaszą gryczaną i twarogiem) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule zeszklic na maśle i utrzeć z twarogiem.
    Kaszę ugotować(na 2 szkl wody 1 szkl kaszy)i połączyć z cebulą i twarogiem ,doprawić solą i pieprzem.W razie zbyt sypkiego farszu należy dodać troche tłuszczu (masła).
    Z mąki wody i jaj oraz szczypty soli wyrobić gładkie ciasto pierogowe.Rozwałkować,wykrawać okrągłe placuszki nadziewac i formować w pierogi.Gotować od wrzątku po wypłynięciu 3 minuty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować