Pierogi po małopolsku (z kaszą gryczaną i twarogiem)

  • wyświetlono: 112 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Przepis inspirowany małopolską:)

PolskaGotuje
  • Łatwy

Składniki

- mąka pszenna: 40 dekagramów
- Jajko: 1 sztuka
- woda: 1 szklanka
- sól, (do smaku): 1 łyżeczka
- pieprz do smaku: 1 łyżeczka
- twaróg: 20 dekagramów
- kasza gryczana: 20 dekagramów
- masło: 1 łyżeczka
- cebula: 1 sztuka

Sposób przygotowania przepisu:

Pierogi po małopolsku (z kaszą gryczaną i twarogiem)

  • 1. Cebule zeszklic na maśle i utrzeć z twarogiem.
    Kaszę ugotować(na 2 szkl wody 1 szkl kaszy)i połączyć z cebulą i twarogiem ,doprawić solą i pieprzem.W razie zbyt sypkiego farszu należy dodać troche tłuszczu (masła).
    Z mąki wody i jaj oraz szczypty soli wyrobić gładkie ciasto pierogowe.Rozwałkować,wykrawać okrągłe placuszki nadziewac i formować w pierogi.Gotować od wrzątku po wypłynięciu 3 minuty.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

obiadzdrowe_kasze
 

Komentarze

Podobne przepisy

image-1bc0h72

Dodane przez: malesia3

Pierogi z kaszą i twarogiem

Te pierogi zasmakują zarówno dorosłym...

Pierogi z białym serem i kaszą gryczaną

Dodane przez: ewaeu

Pierogi z białym serem i kaszą gryczaną

Najlepiej smakują ze skwarkami...

Pierogi z gryczaną, szpinakiem, twarogiem i słonecznikiem

Dodane przez: agatab

Pierogi z gryczaną, szpinakiem, twarogiem...

Te pierogi są bardzo smaczne i...

pierogi z kaszą i podrobami

Dodane przez: luna19

Pierogi z kaszą gryczaną i podrobami drobiowymi

Pierogi z wykorzystaniem żołądków...

Pierogi z kaszą gryczaną

Dodane przez: bunia24

Pierogi z kaszą gryczaną

Pyszny i prosty sposób na niebanalne...

pierogi z białym serem i kaszą gryczaną

Dodane przez: Martyna1991

Pierogi z białym serem i kaszą gryczaną

Zdrowe pierogi z kaszą gryczaną...