3.wyrabiać hakiem ciasto, w trakcie dolewać gorącej wody tyle, aby uzyskać sprężyste, gładkie ciasto, wyrabiałam z 5 minut, ciasto włożyć do woreczka foliowego na 20 minut
4.ugotowane ziemniaki zmielić z twarogiem w maszynce do mięsa, wymieszać z podsmażoną cebulą, majerankiem, papryką, kucharkiem
5.z ciasta odkrawać porcje ciasta, na stolnicy podsypanej mąką wałkować cienkie ciasto, wykrawać szklanką z większym rantem (od whisky) placki, nakładać na placki porcję farszu łyżką
6.dokładnie zlepiać pierogi, odkładać na podsypaną mąką tacę
7.do gotującej się wody z solą i olejem wkładać partiami pierogi, po wypłynięciu gotować z 2 minuty na średnim ogniu, cedzakiem wyjmować na talerze
pierogi podawać z okrasą z cebuli, można je również zamrozić
Komentarze