Pierogi gryczano-ryżowe z miętą.

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Ryż nadaje nadzieniu aksamitnej delikatności, choć w potrawie jego smak jest prawie niewyczuwalny.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Ciasto: ok.3 szklanki mąki, gorąca woda do zarobienia ciasta, pół łyżeczki soli.
    Farsz: 250 gram twarogu chudego, 1 woreczek kaszy gryczanej, 1 woreczek ryżu, 2 łyżeczki cukru, garść suszonej mięty.

Pierogi gryczano-ryżowe z miętą. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki i wody zarabiamy ciasto. Sól dodajemy do wody w której pierogi będą gotowane.
  • 2. Kaszę i ryż gotujemy według przepisu z opakowania. Ser mielimy, dodajemy przestudzony ryż i kaszę, oraz drobno posiekaną miętę. Doprawiamy cukrem.
  • 3. Pierogi gotujemy w osolonej wodzie kilka minut od wypłynięcia.

Porady

Najlepiej smakują z kwaśną śmietaną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy