Pierogi gryczano-ryżowe z miętą.

  • wyświetlono: 372 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Ryż nadaje nadzieniu aksamitnej delikatności, choć w potrawie jego smak jest prawie niewyczuwalny.

  • 90min

Składniki

Ciasto: ok.3 szklanki mąki, gorąca woda do zarobienia ciasta, pół łyżeczki soli.
Farsz: 250 gram twarogu chudego, 1 woreczek kaszy gryczanej, 1 woreczek ryżu, 2 łyżeczki cukru, garść suszonej mięty.

Sposób przygotowania przepisu:

Pierogi gryczano-ryżowe z miętą.

  • 1. Z mąki i wody zarabiamy ciasto. Sól dodajemy do wody w której pierogi będą gotowane.
  • 2. Kaszę i ryż gotujemy według przepisu z opakowania. Ser mielimy, dodajemy przestudzony ryż i kaszę, oraz drobno posiekaną miętę. Doprawiamy cukrem.
  • 3. Pierogi gotujemy w osolonej wodzie kilka minut od wypłynięcia.

Porady

Najlepiej smakują z kwaśną śmietaną.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ryżtania_kuchniapierogizdrowie_na_talerzukaszaszkola_babcimięta

Komentarze

Podobne przepisy

Pierogi z miętą i twarogiem

Dodane przez: MagdaW

Pierogi z miętą i twarogiem.

Doskonały pomysł na szybki, tani...

pierogi z serem i miętą

Dodane przez: malina1985

pierogi z serem i z miętą

słodkie a zarazem orzeźwiające

pierogi

Dodane przez: eremi

Pierogi ryżowe z baraniną bezglutenowe, bezmleczne

Pyszne danie obiadowe dla alergików.

Ryżowe Pierogi

Dodane przez: lugaru

Ryżowe Pierogi

Pyszne i orginalne

Dodane przez: stysiaaaa5

pierogi ryżowo- serowe

Pierogi mają bardzo ciekawy smak...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE