Pierogi czkoladowe

0 (0 ocen)

Przyjemne z pożytecznym, słodki podwieczorek.

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    2 żółtka
    szczypta soli
    szklanka ciepłej przegotowanej wody
    3 łyżki oliwy
    20 cukierków czekoladowo- karmelowych
    2 łyżki śmietany

Pierogi czkoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do maki wbijamy żółtka, dodajemy oliwę, sól, wyrabiamy, delikatnie wlewając wodę. Ciasto powinno być gładkie nie lepić się do rąk.
    Rozwałkowujemy na stolnicy cienkie placki, wycinamy denkiem od szklanki koła. Na każdym kole układamy cukierek, dokładnie zlepiamy w pół.
  • 2. Wrzucamy na osolony wrzątek, gotujemy ok 5 minut. Na każdym robimy kleksa ze śmietanki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy