Pierogi czerwone ....

0 (0 ocen)

Smaczny, pożywny obiadek .

Składniki:


  • 60 dkg mąka pszenna,
    1,5 szklanki woda gorąca,
    2 łyżki przecier pomidorowy 30%,
    Sól,
    2 łyżki oliwa,
    40 dkg mięso mielone,
    1 sztuka cebula - mała,
    1 sztuka jajko,
    1/2 sztuki papryka czerwona,
    2 łyżki bułka tarta,
    1 łyżka natka pietruszki suszona Prymat,
    papryka słodka

Pierogi czerwone .... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1 .Z mąki , wody, przecieru, soli, oliwy ,szczypty soli zagnieść ciasto pierogowe.
    2. Cebule drobno pokroić, paprykę oczyścić z ziaren- pokroić drobno. Pietruszkę pokroić drobno.
    3. Mięso wymieszać z papryką , pietruszką i przyprawami, dokładnie wyrobić.
    4. Ciasto podzielić na trzy części , rozwałkować. Przyrządem do pierogów wycinać kółka , na każdy nakładać po łyżce farszu.
    5. Gotować w osolonej wodzie. Polać tłuszczem ,posypać prażoną cebulą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy