Pierogi buraczkowe z serem i ziemniakami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Kolorowymi pierożkami zaskoczyłam rodzinę. Pierożki smakowały . Polecam.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • Ciasto;
    2 szklanki mąki pszennej
    1 op. barszczyku – gorący kubek
    1 łyżka oleju

    Farsz:
    25 dkg sera białego
    25 dkg ziemniaków odgotowanych
    1 mała cebulka
    sól.pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Buraczki Ser

Pierogi buraczkowe z serem i ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać , posiekać i podsmażyć na oleju. Do cebuli dodać ziemniaki przeciśnięte przez praskę i ser, wymieszać . Doprawić solą i pieprzem.

    Barszczyk zalać 0.5 szklanki gorącej wody, wymieszać ,odstawić do wystygnięcia. Na stolnicę wsypać mąkę , dodać olej, barszczyk . Zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować na cienki placek , wycinać szklanką kółeczka. Na każdym kółku położyć farsz i dokładnie zlepić pierożki. Gotować w osolonej wodzie około 5 min od wypłynięcia. Wyjąć łyżką cedzakową, wyłożyć na talerz. Podawać z podsmażoną cebulą ze skwarkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować