Pierogi bananowe z budyniem

0 (0 ocen)

Słodka kolacja.

Składniki:

  • Składniki

    2 szklanki mąki
    2 żółtka
    szczypta soli
    szklanka ciepłej przegotowanej wody
    3 łyżki oliwy
    dodatkowo:
    2 banany
    opakowanie budyniu śmietankowego
    2 łyżki soku z cytryny
    łyżka cukru
    2 szklanki mleka

Pierogi bananowe z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do maki wbijamy żółtka, dodajemy oliwę, sól, wyrabiamy, delikatnie wlewając wodę. Ciasto powinno być gładkie nie lepić się do rąk. Rozwałkowujemy na stolnicy cienkie placki, wycinamy denkiem od szklanki koła.
  • 2. Banana kroimy w grube talarki, układamy na każdym kole, zlepiamy dokładnie żeby nie rozerwały się w trakcie gotowania. Wrzucamy na wrzątek gotujemy 5 minut.
  • 3. Budyń gotujemy na mleku, słodzimy dodajemy sok. Polewamy pierogi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy