Pierogi

  • wyświetlono: 419 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Przepis na ciasto pierogowe, pochodzi od mojej wspaniałej nauczycielki, która uczyła mnie technologi gastronomicznej w technikum.

Elzbieta Majkowska

Składniki

Ciasto:
1 kg mąki
½ litra ciepłej wody
1 jajko
100 ml oleju
Farsz:
1kg ziemniaków
3 kostki sera białego (po 25dag każda –lubię gdy jest dużo sera)
1 średnia cebulka podsmażona na oleju
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Pierogi

  • 1. Ciasto zagnieść na jednolita masę. Zagotować wodę w niewielkim garnku i włożyć do niego miskę, aby się ogrzała i po wyjęciu miski nakryć nią ciasto i czekać aż miska ostygnie. Po ostygnięciu miski wykrawać krążki i kleić pierogi.
    Gotować w osolonej wodzie.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pierogiziemniakiobiadser białypierogi ruskieimprezygotowane gruszki

Komentarze

Podobne przepisy

pierogi

Dodane przez: KORAL

Zakręcone pierogi

Istne szaleństwo kolorów. Wszyscy...

Pierogi Ruskie

Dodane przez: Słodko Słodka

Pierogi Ruskie

Ten rodzaj pierogów to jeden z...

pierogi ruskie

Dodane przez: Marcelina

Pierogi ruskie

Tradycyjne ruskie pierogi jakich...

pierogi szwedzkie

Dodane przez: patricia

pierogi szwedzkie

słynne pyszne szwedzkie pierogi...

Pierogi ruskie

Dodane przez: danusia19671

Pierogi ruskie

Jak z obiadu zostają mi ziemniaki,...

Pierogi ruskie

Dodane przez: asiapolak

Pierogi ruskie

Ulubione pierogi mojej Mamy. Koniecznie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE