Pieróg z kurczakiem w cieście francuskim

4.5 (188 ocen)

Idealny na obiad

Składniki:

  • Składniki:
    pierś z kurczaka
    ciasto francuskie
    200 g pieczarek
    ½ cebuli
    olej do smażenie
    40 g starego sera
    żółtko
    mleko
    Sól, pieprz, oregano, chili – według uznania
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieróg z kurczakiem w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:
    1. Pierś z kurczaka umyć, wysuszyć, przyprawić ulubionymi przyprawami, pokroić w większe kawałki i usmażyć na patelni. Podsmażone mięso przełożyć na ręcznik papierowy aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
    2. Pieczarki pokroić i razem z cebulą podsmażyć na patelni.
    3. Ciasto francuskie rozwinąć i podzielić na dwie części. Na środku każdej z części położyć pierś z kurczaka, na nich pieczarki i posypać startym serem. Boki ciasta pociąć nożem w paski ( grubość ok. 2 cm). Na przemian zawijać paski, a końce delikatnie zlepić. Całość posmarować żółtkiem rozbełtanym z mlekiem
    4. Piec w piekarniku w 200 stopniach około 20 minut.

Porady

Danie można polać ketchupem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować