Piernikowy mus czekoladowy z mandarynkami i migdałami

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Delikatny, puszysty, rozpływający się w ustach piernikowy mus czekoladowy z mandarynkami to idealna propozycja nie tylko na świąteczny deser. Coś dla miłośników czekolady i soczystych owoców. Deser ten sprawdzi się idealnie w długie zimowe wieczory, kiedy mamy ochotę na coś słodkiego.

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki (na 3 porcje):
    200 ml śmietanki 30%
    80 g gorzkiej czekolady (najlepiej 70%)
    2 łyżki cukru trzcinowego
    1/2 łyżeczki przyprawy do piernika
    Dodatkowo:
    3 mandarynki
    1 łyżka startej gorzkiej czekolady
    2 łyżki płatków migdałowych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Mus Mus czekoladowy Musy

Piernikowy mus czekoladowy z mandarynkami i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i lekko przestudzić. Dodać przyprawę do piernika i wymieszać. Do schłodzonej śmietany dodać cukier trzcinowy i zmiksować na sztywno. Cały czas miksując wlewać rozpuszczoną czekoladę. Mandarynki obrać ze skórki i wyfiletować za pomocą ostrego noża. Mus przełożyć do kieliszków lub pucharków, na wierzchu ułożyć mandarynki. Posypać płatkami migdałów i startą czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować