Piernikowo-marchewkowe muffinki

0 (0 ocen)

gdy nie mamy czasu w święta upiec piernika, możemy go zastąpić muffinkami które ekspresowo się robi i każdemu się udadzą

Składniki:

  • Składniki na 15 muffinek:
    Suche składniki:
    1 ½ szkl. mąki,
    1/3 szkl. cukru,
    1 łyżeczka sody oczyszczonej,
    1 płaska łyżeczka przyprawy do piernika,
    1 łyżka kakao

    Mokre składniki:
    125 g jogurtu naturalnego,
    75 g oleju,
    1 jajko

    Dodatkowo:
    2 łyżki posiekanych orzechów,
    1 łyżka rodzynek,
    3 kostki białej czekolady,
    3 kostki gorzkiej czekolady,
    2 marchewki

Piernikowo-marchewkowe muffinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Czekolady drobno kroimy. Mokre składniki łączymy w 1 misce, dodajemy suche składniki, a na końcu czekoladę, orzechy, rodzynki i marchew. Mieszamy łyżką. Napełniamy papilotki. Pieczemy 20 min w 180 stopniach.

Komentarze

Podobne przepisy

4.49 (193 ocen)

MUFFINKI MARCHEWKOWE