Piernikowe rogaliki krucho drożdżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Wszystkie składniki umieścić w misce i zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części, przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 1 godzinę.
2.Każdą część ciasta podsypać mąką i rozwałkować na duży, cienki okrąg i podzielić na 16 trójkątów.
3.Farsz;: Masę kajmakową wymieszać z orzechami.
Na rogu brzegu każdego trójkąta nałożyć 3/4 łyżeczki farszu i zwinąć rogaliki delikatnie naciągając ciasto.
4.Gotowe układać na blaszce wyłożonej pergaminem i wstawić do nagrzanego piekarnika do 170 stopni na ok. 10-15 min.
Polewa: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać mleko i masło.Mieszać aż masło się rozpuści. Polać rogaliki robiąc zygzaki. Na koniec posypać posiekanymi orzeszkami.
Komentarze