Piernikowe babeczki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Cieszą oko i podniebienie.

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
    0,5 szklanki brązowego cukru (można dodać nieco więcej)
    3 duże łyżki przyprawy do piernika
    1 łyżka kakao
    2 jajka
    125g masła
    0,5 łyżeczki proszku do pieczenia

    Łyżka skórki pomarańczowej
    2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
    1 łyżka płatków migdałowych
    1 łyżka rodzynek
    Powidła śliwkowe

    Polewa:

    2 łyżki kakao
    2 łyżki mleka
    2 łyżki cukru pudru
    0,5 kostki margaryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Piernik Desery Babeczki Babeczki

Piernikowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Piernikowe babeczki 1. Masło zmiksować z cukrem, a następnie z jajkami. Dodać mąkę, proszek, przyprawę do piernika i kakao. Na koniec wmieszać łyżką bakalie.

    Do papilotek nakładać jedną łyżkę masy, jedną łyżkę powideł i znowu masę.

    Piec ok. 30 minut w 180'

    Polewa:

    Margarynę roztopić, dodać mleko, kakao i cukier puder. Wymieszać i nałożyć na ciastka. Udekorować.

Porady

Zamiast polewy kakaowej można użyć roztopionej gorzkiej czekolady ze skórką pomarańczową.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Piernik

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KHWS_02-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować