Piernik z miodem pitnym

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Samo użycie miodu pitnego to ciekawe rozwiązanie. Postanowiłam wykorzystać aromat i smak miodu pitnego w pierniku. Ciasto dzięki temu zyskało niecodzienny smak. Piernik z miodem pitnym jest to wypiek, który można przygotować kilka dni wcześniej, nie traci na swojej świeżości. Polecam !

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g mąki pszennej
    150 ml miodu pitnego
    100 g miodu
    60 ml oleju
    60 g przyprawy do piernika
    50 g cukru
    10 g proszku do pieczenia
    5 jajek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Piernik Ciasto

Piernik z miodem pitnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wraz z cukrem i miodem ubić na sztywno. Dodać olej i miód pitny. Do masy dodać mąkę, przyprawę i proszek do pieczenia. Miksować. Ciasto przelać do formy keksowej wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Pieczemy około 50 minut w 180 stopniach. Studzimy. Dowolnie dekorujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Piernik Miód Przyprawa do piernika

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

3.55 (587 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

piernik milky way

To może cię zainteresować