Piernik z migdałami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

piernik przekładany marmolada , z duzą ilościa migdałów:) polecam

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 1 kostka margaryny,
    230g cukru,
    1 opakowanie przyprawy do piernika,
    5 jajek
    150g śmietany 18%,
    10g sody
    500g mąki, kakao

    KARMEL:
    0,5kg cukru,
    1 szklanka wody to
    marmolada, , gotowa polewa czekoladowa,
    migdały do dekoracji

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Piernik Desery Marmolady

Piernik z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miękką margarynę, cukier, przyprawę i jajka połaczyc ze soba , ubić ,Cukier i wodę skondensować i wystudzic .(cukier skarmelizować i zalać wodą ) zdjać z ognia do wystudzenia.
    Do ciasta dodać dodać zimny karmel, potem sodę rozmieszana z śmietaną.Na koniec dodac przesiana mąkę razem z kakao .Ciasto wylac na duza blache i piec w 160″C około 50min.

    Ciasto nalezy przekroić na 3 części i przełożyć marmoladą .
    Wierzch polac gotowa polewą i posypać migdałami .
    Zamiast polewy i migdalów mozna tez oprószyc cukrem pudrem.
    Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Piernik Owoce Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować