Piernik z konfiturą śliwkową

4.5 (141 ocen)

Piernik,to numer jeden w śród ciast na moim świątecznym stole.

Składniki:

  • 125 g margaryny
    2 jajka
    250 g cukru
    400 g mąki
    3 łyżki kakao
    1 szklanka mleka
    1 łyżeczka sody
    1 opakowanie przyprawy do piernika
    bakalie
    konfitura śliwkowa lub powidła
    polewa czekoladowa
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Piernik z konfiturą śliwkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę rozpuść i odstaw by przestygła.
    Jajka wraz z cukrem ubij. Dodawaj po kolei mleko,kakao,mąkę wymieszaną z sodą i przyprawę do piernika.
    Na koniec wlej roztopioną margarynę,przemieszaj i dodaj oprószone mąką bakalie i dokładnie wymieszaj.
  • 2. Ciasto wyłóż do wysmarowanej tłuszczem keksówki i piecz w piekarniku nagrzanym do 160 C przez ok. godzinę.
    Gotowy piernik przełóż konfiturą, polej polewą czekoladową i ozdób według upodobania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Piernik Powidła śliwkowe Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować