Piernik ucierany

0 (0 ocen)

  • 55 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Ciasto zachowuje swoją puszystość do ostatniej kruszynki.

  • 55 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 15 dkg margaryny
    1 szklanka cukru
    25 dkg miodu sztucznego
    3 żółtka
    piana z 3 białek
    2 szklanki mąki
    2 łyżeczki sody
    1 szklanka kwaśnego mleka
    przyprawa do piernika

Piernik ucierany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka utrzeć z cukrem miodem i margaryną dodać mąkę i sodę i przyprawę wraz z kwaśnym mlekiem. Na koniec dodać pianę z białek. Ciasto wylać do dużej keksówki, piec około 45 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy