Piernik na mleczku czekoladowym

0 (0 ocen)

Piernik można przełożyć powidłami lub marmoladą. Jest aromatyczny i pyszny, idealny na świąteczny stół.

Składniki:

  • -2 i 1/2 szkl. mąki
    -1 szkl. mleczka czekoladowego
    -1/2 szkl. cukru
    -5 łyżek miodu
    -20 dag margaryny
    -4 jajka
    -6 łyżek powideł
    -2 łyżeczki proszku do pieczenia
    -1 op. przyprawy do piernika
    -2 łyżeczki cynamony i kakao

    Dodatkowo:
    -polewa czekoladowa
    -posypka cukrowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Piernik na mleczku czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę,dodajemy po jednym jajku. Mąkę mieszamy z przyprawą do piernika,
    proszkiem do pieczenia, cynamonem i kakao. Cały czas miksując dodajemy po łyżce sypkich składników, zimne mleko
    oraz powidła i miód. Dokładnie połączyć składniki.
  • 2. Ciasto przelać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia,piec w temp.170 stopni, ok.1 godziny.
  • 3. Wystudzony piernik dekorujemy polewą czekoladową i posypką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Piernik Miód Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować