Wielu z nas uwielbia domowe ciasta, ale nie koniecznie potrafi czy też lubi je piec. Czasem po prostu nie mamy czasu na pieczenie ciasta, a chętnie coś słodkiego byśmy zjedli. Ten przepis sprawdza się w sytuacjach awaryjnych. Mamy pyszne, mięciutkie ciasto bez sterty brudnych naczyń do mycia i bez użycia robota kuchennego.
Jeżeli nie przepadamy za przyprawami korzennymi, pomińmy przyprawę do piernika i będziemy mieć puszysty murzynek.
Ciasto jest wilgotne, nie wysycha, smakuje równie dobrze na 2 dzień. Jeżeli robimy z pojedynczej porcji na keksówkę, jestem niemal pewna, że nie zdążycie sprawdzić jak smakuje na drugi dzień :)
5 (1 ocen)
Porady
Ciasto po ostudzeniu możemy przełożyć powidłami, ulubionym dżemem czy też masą budyniową. Możemy je udekorować polewą czekoladową i posypać krojonymi orzechami.
Komentarze