Piernik bez miodu z serkiem wiejskim

0 (0 ocen)

Smaczny i prosty w wykonaniu wypiek. Piernik bez miodu, ma wilgotną konsystencję, mnóstwo aromatycznych, korzennych przypraw, które świetnie współgrają z dodatkiem wiśni. Za sprawą serka wiejskiego ciasto zyskuje ciekawy, łaciaty przekrój.

Składniki:

  • 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej
    2 opakowania budyniu bez cukru o smaku śmietankowym (na 1/2 L mleka każde)
    1 i 1/2 szklanki cukru
    1 szklanka oleju
    5 jajek
    500 g serka wiejskiego
    1 opakowanie proszku do pieczenia (15g)
    3 kopiaste łyżeczki kakao naturalnego
    2 łyżeczki cynamonu
    po 1/2 łyżeczki mielonych przypraw - goździków, gałki muszkatołowej, ziela angielskiego, imbiru
    350 g drylowanych wiśni
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Piernik Murzynek Placek Desery

Piernik bez miodu z serkiem wiejskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Piernik bez miodu z serkiem wiejskim 1. Jajka utrzeć z cukrem. Nadal ucierając, wlać olej. Następnie dodać serek wiejski, proszek do pieczenia, kakao i przyprawy korzenne - wymieszać.
  • Piernik bez miodu z serkiem wiejskim 2. Do masy wsypać oba opakowania budyniu oraz mąkę - dokładnie utrzeć. Na końcu dołożyć wiśnie i wymieszać.
  • Piernik bez miodu z serkiem wiejskim 3. Ciasto wylać do formy (24 x 39) wyścielonej papierem do pieczenia.
  • Piernik bez miodu z serkiem wiejskim 4. Piec 40 - 45 min (180 st. C).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować