Piernik bez jajek

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Szybkie i smaczne ciasto, którym zajada się moja córka Roksanka.

Składniki:

  • ● 2,5 szkl. mąki
    ● 1,5 szkl. zsiadłego mleka
    ● 1 szkl. cukru
    ● 3 łyżki dżemu (może być wiśniowy lub porzeczkowy)
    ● 5 łyżek oleju
    ● 1,5 płaskiej łyżeczki sody
    ● 2 łyżki kakao
    ● 1 płaska łyżeczka cynamonu lub przyprawy do piernika

Piernik bez jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki wkładamy
    do miski i miksujemy, aż
    powstanie jednolita masa.
  • 2. Masę przekładamy do
    wcześniej wysmarowanej
    blaszki o wymiarach 28x25
    cm. Pieczemy 45 minut
    w piekarniku rozgrzanym do
    temp. 180 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2009

Komentarze

Podobne przepisy